БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Слави Трифонов: Изтеглям министрите от ИТН, край на коалицията

Излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на „Има такъв народ“ и слагам край на тази коалиция и на тази агония. Това обяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов чрез видеообръщение.

Лидерът на ИТН обяви, че партията ще подкрепи бюджета само в частта му, която се отнася до доходите.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради които ние нямаме място в нея, са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари“, каза още Трифонов.

Той добави, че министрите на партията са напуснали заседанието на Министерския съвет заради „изключително лошия бюджет“, представен от Асен Василев.

„Нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Това е агония“, каза Трифонов.

„Министър-председателят Кирил Петков води друга външна политика, различна политика от тази на МВнР, различна от НС, различна от декларираната на КСНС. Министър-председателят взема друг външен министър, негов си, който се казва Весела Чернева. Министър-председателят е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на РСМ и прави всичко възможно това да се случи, въпреки че огромна част от българските граждани искат РСМ да изпълни договора между двете държави. Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно неуважава подписаното коалиционно споразумение. Македония е важна част от нашата история и душа и никой няма право да взема едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича национално предателство“, заяви лидерът на ИТН.

По отношение на бюджета и парите на държавата Трифонов посочи, че откакто Асен Василев е финансов министър, „хвърчат милиарди“.

„Никой няма право да експериментира с нашите пари – еднолично да ги харчи, ако ще не да е завършил Харвард, а да е завършил Галактическия институт“, каза още Трифонов.

„Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България – 9 млрд. лева за 9 дена – 4 млрд. се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди. 1,2 млрд. се взеха, за да се купи зърно. Зърно няма, а и 1,2 млрд. ги няма. Къде са? Къде е борбата с мръсните пари? Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Какви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг? Кой ще ги плаща, той ли ще ги плаща или нашите деца“, реторично попита лидерът на ИТН.

Източник: БНР

Подобни публикации

Велика събота бележи края на Страстната седмица

Димитър

НВИМ ще работи с вход свободен и специална програма

Димитър

750 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy