БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Слави Трифонов: Подкрепа за кабинета на ИТН от протестните партии е повече от логична

В публикация в социалните мрежи, лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов отбеляза, че подкрепата за предложения от формацията му кабинет от страна на „така наречените партии на протеста“, е повече от логична.

По думите му между тях има общи неща, сред които изтриване и спиране на модела ГЕРБ, да се осъществи съдебна реформа и да се премахнат специализираните съд и прокуратура, да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие.

Сред общите теми са и преизчисляването на пенсиите, реформата в здравеопазването и подготовката на страната за евентуална нова здравна криза с Covid -19.

Постигнато беше и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика, отбелязва още Слави Трифонов.

БСП, ДБ и ИБГНИ още обсъждат дали да подкрепят проектокабинета на ИТН.

„Ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква“, отбеляза в своя фейсбук профил Слави Трифонов.

„Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това“, заключава той.

Източник: БНР

Подобни публикации

3712 са новите случаи на Covid-19 у нас, 2518 са излекуваните

Димитър

Денков участва в 18-ия стратегически форум в Словения

Димитър

83 пожара в страната са загасени за денонощие

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy