БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Смолян: Covid ваксинация искат 347 от около 2600 души, работещи в образованието

Под 20 на сто от учителите и персонала в училищата и детските градини в Смолянска област са заявили, че искат да бъдат ваксинирани срещу Covid-19. Само една трета от учителите и персонала са пожелали да бъдат тествани за Covid антитела.

От събраните данни за подготовката на втора фаза на ваксинирането става ясно, че желаещи са 347 души – 263-ма от педагогическия и 84 от непедагогическия персонал, от общо около 2600 души, работещи в училищата и детските градини в областта.

Желание да бъдат подложени на диагностика с антигенен тест са заявили 881 лица или една трета от всички заети в образователни институции в региона.

Тече подготовка за втора и трета фаза на ваксинирането, която обхваща учители и служители на общини и други административни структури, които имат интензивен контакт с хора.

В същото време от областната болница отчитат, че медицинският персонал вече има колективен имунитет – от 450 работещи в болницата 60% имат антитела срещу Covid-19. Те сега няма да се ваксинират, за да дадат възможност за ваксинация за тези от колегите си, които са без антитела.

Досега в Смолянско са ваксинирани с първа доза от 220 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

Президентът Румен Радев пристигна в Банско

Димитър

Подновиха търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29

Димитър

ИТН поиска НС да обсъди плана за въвеждане на еврото в България

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy