БЪЛГАРИЯ

Собствениците на заведения скочиха срещу разхлабване на мерки за големи магазини

Собствениците на заведения реагираха остро на разхлабването на мерките за големите нехранителни магазини и настояха за незабавно отваряне на затворените си обекти.

По-рано днес от икономическото министерство обявиха, че магазини, които имат външен вход, могат да заработят отново, ако обособят търговска площ до 300 кв. м.

Според собствениците на заведения обаче, по този начин властите защитават корпоративните интереси на големите чужди вериги за сметка на малкия и среден семеен бизнес.

Според Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията при това решение не може да се говори за медицинска логика, а само за защита на чужди икономически и политически интереси.

В позицията си те категорично настояват за незабавно отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси, помещения до триста квадратни метра, а тези с площ над триста квадратни метра да работят при условията на големите магазини с ограничаване на търговските си пространства до триста квадратни метра, както и за възобновяването работата на открито, или затваряне на всичко и изплащане на временни адекватни компенсации.

Източник: БНР

Подобни публикации

Съдия Даниела Талева е първият магистрат, който ще разследва главния прокурор

Димитър

Трима от пострадалите мигранти при трагедията в Локорско остават в реанимацията на ВМА

Димитър

Шофьорка блъсна 6-годишно дете в Харманли и избяга

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy