БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Сотир Цацаров е депозирал оставката си в НС

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка тази сутрин. Тя е депозирана в Народното събрание и както предварително беше заявил, той иска да бъде освободен от поста от 1 март.

Цацаров заяви намерението си да се оттегли миналия четвъртък и  мотивира датата 1 март с желанието си преди това да представи отчета за дейността на КПКОНПИ и чрез него да опровергае критиците си. Обеща и да каже защо иска да си тръгне предсрочно, но по информация на БНР към молбата за оставка липсват писмени мотиви.

Пред „Хоризонт“ председателят на ресорната парламентарна комисия по превенция и противодействие на корупцията Михаил Камбарев каза, че е научил от медиите за депозираната оставка. Именно тази комисия е първата, която ще се произнесе по нея.

Ден след като бившият главен прокурор обяви, че си тръгва предсрочно и от Антикорупционната комисия, стана ясно, че той е с отнет допуск до класифицирана информация – според премиера Кирил Петков – след продължително проучване за надеждност, а според Сотир Цацаров – след продължителен институционален натиск от самия Петков и от  вътрешния министър  Бойко Рашков.

За момента няма еднозначен отговор може ли шефът на Антикорупционната комисия да изпълнява задълженията си без допуск дори и до 1 март.

Източник: БНР

Подобни публикации

Синдикати и работодатели предлагат промени в Кодекса на труда

Димитър

1046 нови случая на коронавирус у нас

Димитър

Строителството на детски градини в София продължава

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy