БЪЛГАРИЯ

Софиянци са спестили 6,4 млн. лв. от данъци с използване на отстъпката от 5%

6 милиона и 400 хиляди лева са си спестили жителите на София от плащането на данъка върху недвижимите имоти и моторните превозни средства, като са ползвали 5- процентната отстъпка.

757 хиляди души са платили данък на недвижимите имоти и 227 хиляди са си платили данъка за превозните средства за 2023 година, информира зам.-кметът Дончо Барбалов.

„Следващият ни срок е 30 юни, когато се дължат част от вноските, така че има време. Но наистина 5-те процента отстъпка за периода изтече към 30 април. Краят на ноември са последните срокове за плащане на данъците“, каза той.

„Това, което също имаме като интересна тенденция през първите четири месеца на тази година е известно намаление на прихода от данъка за възмездно придобиване, който устойчиво намалява през 2023 година като приход. На практика това означава застой в имотните сделки и един неположителен знак за икономическото развитие или оценката за икономическите развития от страна на хората“, посочи още Дончо Барбалов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Срив в кампанията за добив на розов цвят

Димитър

Фандъкова: „Топлофикация-София“ е започнала да погасява дълговете си към „Булгаргаз“

Димитър

Борисов: Това НС трябва да излъчи правителство, каквато и да е цената за партиите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy