ВАЖНИ СВЯТ

Спасиха над 230 нелегални мигранти до бреговете на Канарските острови

Морската брегова охрана на Испания продължава да прихваща лодки с незаконни мигранти във водите на Атлантическия океан близо до Канарските острови. Само за последните часове на испанска земя са пристигнали 233 души от субсахарски произход.

С покачването на температурата на водата и с началото на лятото, броят на лодките, които се отправят към испанска територия от Африканския континент рязко се покачи. Само за последните няколко часа са пристигнали три плавателни съда с 233 души на борда. В първият е имало 121 мигранти, от които шест жени и четири деца.

По-рано друга надуваема лодка е засечена на 22 километра източно от Лансароте и ескортирана до брега. В нея е имало 53 души, от които 45 мъже, седем жени и едно четиригодишно момиченце. Ден по-рано китайският кораб „Джи Хуа Хай“ подава сигнал за друг плавателен съд, който се носи по водата на около десет километра от източния бряг на Гран Канария. В него е имало 59-ма мигранти.

По информация на граничната полиция в сряда друга лодка с 60 души на борда е потънала на около 150 километра от бреговете на Канарските острови. Едно дете е загинало, а други 35 души се водят в неизвестност. Операцията по спасяването на останалите е извършена от испанската авиация, в координация с морската служба на Мароко. Те са отплавали от Кабо Боядор (Сахара) с надеждата да достигнат до бреговете на архипелага, но повечето от тях са останали във водите на Атлантическия океан.

Източник: БНР

Подобни публикации

На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма

Димитър

Селин Али 20-а на трап

Димитър

Волейболистките ни с пета загуба в Лигата на нациите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy