ВАЖНИ СПОРТ

Спортното министерство провеждало конкурси без критерии за участие

Служебният министър на спорта Андрей Кузманов съобщи, че през последните години конкурси в спортното министерство по програми за изпълнение на младежки дейности, превенция на хазарта и превенция на наркотични зависимости, са провеждани без външни оценители и без критерии за участие.

„По една от темите в тези конкурси участват четири фирми, и четирите печелят една и съща сума от 670 хиляди лева. Също така в три от фирмите, поглеждайки в регистрите, се вижда, че има свързани лица. Мога да ви кажа, че някои от тях за заработили по милиони левове в този период от четири години. Има интересни организации, които печелят, например Федерацията по ММА, спортен клуб „Ипон“…“

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев допълни, че имало фирми, които през годините са печелили средства по програмата с идентични проекти.

„Проектите, които печелят тази година, всичките или голяма част от тях до такава степен са сходни проектите, че спокойно можем да кажем, че са отпечатани на един и същи принтер. Лична аз подозирам, че принтерът се намира в самото министерство“, каза той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ердоган допуска помирение със Сирия по модела с Египет

Димитър

Барселона има дългове от 1,173 милиарда евро

Димитър

Националите по футбол с поредна загуба

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy