БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Спор в НС за подмяната на оръжията и боеприпасите

С остър спор започна работата на Народното събрание. Депутатите промениха дневния си ред и решиха първа точка да е проект на решение, с което да се възложи на правителството да ускори процеса по обновяване на военновременните запаси на Министерството на отбраната, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия чрез замяната им с новопроизведени.

От БСП и „Възраждане“ се обявиха против с аргумента, че решението е политическо, а не експертно, а резултатът ще е изпразване на складовете на въоръжените сили в полза на Украйна и намаляване на отбранителните ни способности.

Николай Дренчев от „Възраждане“ заяви, че това граничи с национално предателство:

„Очевидно е, че битката в момента е за „конгречюлейшънси“ от посолството, потупвания по рамото, демонстрация на верноподаничество, слугинаж. В никакъв случай не говорим за български интереси, за интересите на българската армия, за интересите на българския народ и на българската отбранителна индустрия“.

Атанас Зафиров от БСП допълни:

„Ние не сме против процеса на подновяване на боеприпасите, но сме категорично против пълното изпразване на складовете, което явно предстои. Без график, без въобще да е ясно, дали ВМЗ могат да осигурят такива технологични възможности за възстановяване на тези боеприпаси“.

Манол Пейков от ПП-ДБ отговори:

„Знаем, че в България има политически сили, които с къси сърца ходят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца. И същите тия хора се опитват да отвържат българския лев от еврото и да го вържат с рублата. И това са хора, които непрекъснато лъжат своите избиратели, че работят в интерес на България. Те работят в интерес на Русия! Ние сме хората, които работят за каузата на България. Защото България е Украйна в момента и Украйна е България. Ние сме следващите, ако Русия спечели битката там“.

Източник: БНР

Подобни публикации

В разгара на пандемията: COVID-19 кючек в болница (ВИДЕО)

admin

НОЩ и МВР: Забраняваме излизането от домовете от декември! (затварят ни отново)

admin

Търговци: Незабавно отваряне, за да може поне оцелелите да се опитат да възстановят дейността си

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy