БЪЛГАРИЯ

Среднощна свада в Русе – младежи се оплакват от полицейско насилие?

Русенски младежи обвиниха полицаи в насилие, като разпространиха в социалните мрежи клип, на който са заснети опитите на униформен да задържи единия от тях.

Случката е отпреди дни и се разиграва на детска площадка в кв. „Родина“, късно вечерта – младежите били употребили алкохол, а заради вдигания от тях шум хората от съседните блокове извикали полиция.

Дошлият на мястото патрул поискал единият от младежите да отиде в участъка, след което се е стигнало до напрежение между силите на реда и компанията.

След излизането на клипа – ръководството на областната дирекция на вътрешните работи в Русе е започналo вътрешна проверка по случая.

„Той се съгласи, даже не искаше белезници, искаше да отиде с тях, да седне в патрулката и да отидат до районното, но единият полицай прояви агресия. Събори го на земята, започна да му крещи: „Лягай по очи, почна да вика, събориха го, ритна го по главата, настъпи му главата, продължи да крещи, продължи да вика, да го рита“, разказва пред bTV авторът на клипа Георги Петков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Общонационален протест на таксиметровите шофьори

Димитър

Зам-кметът на София по култура и образование е освободен от длъжност

Димитър

ММС подава сигнал за състоянието на Зимния дворец в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy