БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Среща на Радев с представителите на партия „Възраждане“

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи в 49-тото Народно събрание.

В 9.30 часа започна срещата на държавния глава с представителите на партия „Възраждане“. На консултациите от страна на „Възраждане“ присъстват лидерът на партията Костадин Костадинов, както и Цончо Ганев и Петър Петров.

В началото на срещата президентът Радев поздрави „Възраждане“ с високия изборен резултат, който е израз на доверието на българите към партията.

„С всеки избор вашата подкрепа расте, но расте и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва много несвършена работа, наследена от предишните НС, страната е изправена пред риск и множество предизвикателства. Вие вече многократно заявявахте, че ще бъдете опозиция в 49-то НС, но знаете добре, че опозицията също има важна роля в политическия процес. Ситуацията изисква всяка политическа сила да даде своя принос за решаване на проблемите в страната“, посочи държавният глава.

Радев добави, че извън въпроса за властта в 49-ото НС, очакванията към този парламент са най-малкото да приеме бюджет, за да се гарантира най-малкото финансовата стабилност на страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

530 кг пшеница средно от декар в област Монтана

Димитър

ДАНС проверява документи за строежа на българо-гръцката газова връзка

Димитър

Започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy