БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Стартира полицейска операция срещу купуването на гласове

МВР започва операция в цялата страна срещу купуването и продаването на гласове. Тя ще продължи до изборния ден – 11 юли. Досега са получени 97 сигнали за нарушения, информира репортерът Николай Христов:

Девет са досъдебните производства до момента, които са образувани за опити за купуване на гласове. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков:

„Започнали сме такава специализирана полицейска операция в цялата страна, която, отбелязвам дебело, няма да спре до изборния ден“.

От ръководството на вътрешното министерство са получили информация за опити за създаване на фиктивни секции за гласуване в Германия.

„И в момента се прави опит в една централноевропейска страна, където да се съставят такива секции, фиктивни, където, ще опитат разбира се, имаме такъв сигнал, да се опитат да съставят такава секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази държава“.

Получена е и информация за случай в Кюстендил и опити за привличане на 15 хиляди граждани на Република Северна Македония с българско гражданство да гласуват.

„В Кюстендил имаме един интересен случай, бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни едно събиране с един бивш областен управител и с един излязъл, както знаете добре каква е практиката в последните 2 месеца, в болнични, където са обсъждали въпроса затова как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тука в нашата страна“.

Провежда се специализирана полицейска операция срещу опити за купуване на гласове в малките населени места в Кюстендилска област, участва и жандармерия, потвърдиха по-рано за БНР от областната дирекция на полицията.

По думите на говорителя на дирекцията Катя Табачка целта на операцията е противодействие на битовата престъпност, както и спазването на гражданските и политическите права.

Източник: БНР

Подобни публикации

Земеделският сектор се готви за национален протест

Димитър

Продължава да расте броят на заразените с Covid ученици и учители в Ловешко

Димитър

Нов протест в София след смъртта на 15-годишното момче

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy