БЪЛГАРИЯ

Стефан Янев: Ситуацията с пожара до село Югово е овладяна

Ситуацията с пожара до село Югово е овладяна. Това съобщи служебният премиер Стефан Янев преди началото на заседанието на Министерски съвет.

„Към момента ситуацията е овладяна, сравнително спокойно е преминала нощта, няма непосредствена опасност към близките населени места, достатъчно хора и техника има на разположение.

При неблагоприятно развитие на ситуацията има готовност летателната техника от българската армия да помогне с потушаване от въздуха, в готовност има един хеликоптер и други два са в наличност, така че надяваме се при неблагоприятно развитие на обстановката да имаме достатъчно, както жива сила на терен, така и летателна техника, която да помогне за потушаването на пожара“.

Заради случващото се в Родопите са проведени и разговори с други съседни държави, които при необходимост, каквато засега не се налага, да се включат в потушаването на пожара, обясни още служебният премиер.

Янев не пропусна да поздрави миньорите във връзка с днешния им професионален празник. „Поклон пред труда им“, каза той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Социалната пенсия за старост се увеличава с 5 на сто

Димитър

Промените в изборните правила влизат в Народното събрание

Димитър

Мащабен протест на пътностроителния бранш блокира временно центъра на София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy