ВАЖНИ СПОРТ

Стилян Гроздев беше определен за спортист №1

За втори път в кариерата си щангистът Стилян Гроздев бе определен от журналистите за „Спортист № 1 на месеца“. С 12 гласа той спечели званието в анкетата на Пресклуб „България“.

Гроздев заслужи доверието на медиите заради златото на Европейското първенство за мъже през април в Москва.

По време на церемонията днес, президентът на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид връчи официалния сертификат, с който се удостоверяват двата европейски рекорда за младежи, поставени от Стилян по време на шампионата в руската столица. Гроздев благодари за избора на медиите и сподели, че за него сега най-важна е подготовката за Олимпийските игри в Токио.

„За нас приоритет ще бъде утвърждаването на младите таланти във федерацията. Хората ми гласуваха доверие и ще направя всичко възможно за да го оправдая. Имаме много силни щангисти, имаме в последните 10 години отличен треньор в лицето на Иван Иванов и съм сигурен, че той ще остане начело на националния отбори и след Олимпиадата,“ заяви Ариф Маджид.

До 4 юни Международната федерация ще публикува последните ранглисти, въз основа на които нашата федерация ще излъчи двамата ни представители на Олимпиадата. Това ще стана на база контролни състезания и моментна форма,“ разясни старши треньорът Иван Иванов

Източник: БНР

Подобни публикации

Шестият рунд от консултации. Президентът на разговори с „Демократична България“

Димитър

Работниците от „Автомагистрали Черно море“ излизат на нов протест

Димитър

ЦСКА София и Черно море играят с поглед към върха

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy