СВЯТ

Строгите Covid мерки в Атика не дават очакваните резултати

Строгите ограничителни мерки в област Атика не дават очакваните резултати, констатират лекарите. Covid отделенията в болниците са на границите на възможностите, a премиерът Кириакос Мицотакис изрази готовност за удължаване на ограничителните мерки до 16 март.

Под забрана остава събирането на хора във връзка с предстоящите църковни празници.

В условията на локдаун през изминалия месец заразените с вируса са се увеличили със 128% по данни на здравното министерство.

От съюза на търговците в Атина информират, че всяка втора търговска фирма е пред фалит и собствениците им не възнамеряват да отворят търговските обекти. Настояват за освобождаване от задължения.

Правителство в Гърция обмисля постепенно отваряне на търговията на дребно към края на месец март, но с позволено пазаруване за гражданите един път на ден с определено време и с изпращане на телефонно съобщение.

Епидемиологичната обстановка не позволява дори да се коментира засега отваряне на ресторанти, кафенета и барове, заявиха пред медиите министри.

Предполага се, че вероятно през май след Великден ще бъде позволено отваряне на ресторантите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нови ограничения на придвижването между отделните области в Италия

Димитър

Загиналите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърлиха 8700 души

Димитър

Ултиматум към протестиращите в Иран – днес е последният ден за демонстрации

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy