СВЯТ

Строг контрол на газстанциите и бензиностанциите в Румъния след експлозиите

Румънският премиер Марчел Чолаку ще разпореди контрол на всички газстанции и бензиностанции в страната, предаде Аджерпрес.

Чолаку и министърът на вътрешните работи Каталин Предою посатиха село Креведия, окръг Дъмбовица, където две експлозии в станция за втечнен пропан-бутан отнеха живота на двама души и раниха 56. Според публикувани от румънските медии първоначални информации фирмата оператор на газостанцията в Креведия е била лишена от разрешително за работа преди три години.

Премиерът Марчел Чолаку каза също, че се подготвят помощи за семействата, чиито домове бяха разрушени. Седем къщи са засегнати. Четирима от ранените вече са пратени на лечение в чужбина.

43-ма от ранените 56 души са пожарникари, полицаи и жандармеристи.

Собственик на незаконната газстанция е син на кмет на южния град Каракал.

Румънски новинарски сайт съобщава, че първата хипотеза за експлозията, по която работят следователите, е, че взривът е причинен от цигара при прехвърляне на газ от една цистерна в друга, посочва БТА.

А вчера здравният министър проф. Христо Хинков обяви, че България е готова да приеме 17 от най-тежко пострадалите при взривовете.

Източник: БНР

Подобни публикации

Без ясен победител на парламентарните избори Испания е на прага на политическа криза

Димитър

Допълнителни полицейски екипи следят за Covid мерките на гръцките острови

Димитър

Бърз тест за Covid-19 за всички влизащи в Гърция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy