БЪЛГАРИЯ

Студенти от Бесарабия помагат за настаняване на бежанци от Украйна във Велико Търново

Бесарабски българи, студенти във Великотърновския университет, помагат като доброволци в общинския координационен център за контакти и на настаняване на бежанци от Украйна във Велико Търново.

Община Велико Търново предоставя два от кризисните си центрове за безплатно настаняване на бежанци от Украйна. В координацията по работата помагат студенти бесарабски българи. Един от тях е Александър от Измаил:

„Ние см доброволци в Търново, помагаме на нашите сънародници. Много ни помага нашата Община, осигурява жилище за нашите сънародници. Семейството ми, казах им да идват тук, но те засега не искат“.

Като доброволец помага и Димитър от Болград, чийто близки остават в Украйна:

„Нямат възможност да се приберат, понеже баща ми и брат ми няма как да ги пуснат, защото  са военно задължени, иначе бих искал да са тук. Майка ми ще стои с баща ми и брат ми. Цялата обстановка е много страшна, има комендантски час, изключват светлините, много е зле“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Прокуратурата: Над 1000 тона отпадъци от препарати с изтекъл срок са предадени за обезвреждане

Димитър

461 са новите случаи на коронавирус. Една жертва на инфекцията

Димитър

4 900 000 туристи чакат по Българското Черноморие

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy