БЪЛГАРИЯ

Студентските съвети се събират извънредно в Пловдив

Студентските съвети към над 20 държавни висши училища се събират на извънреден съвет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ във връзка с очакваното повишение на семестриалните такси средно с 20 на сто от есента.

Проекторешението на правителството за увеличение на таксите бе оповестено преди дни и в процес на обществено обсъждане до 18 април.

Увеличението касае основно областите „Педагогически науки“, „Хуманитарни науки“, „Социални, стопански и правни науки“, „Природни науки“, „Технически науки“ и „Здравеопазване“.

Целта на срещата на студентските съвети е да се разбере дали те са били уведомени от ръководствата на университетите за предстоящото вдигане на таксите и дали е потърсено мнението им по тази тема, обясни за „Хоризонт“ Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети в България:

„През последните години увеличението е между 5 и седем процента, а в момента говорим за 20, а за някои специалности говорим за 30.“

Според него увеличението на таксите може да бъде избегнато. И даде примери:

„УНСС, Софийският университет, таксите на УАСГ също остават непроменени“

Източник: БНР

 

Подобни публикации

КЕВР определя новите цени на водата

Димитър

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Димитър

Готови ли са болниците за третата Covid вълна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy