ДОМ

Съвети за най добрата блиндирана врата за вашият дом

Изборът на блиндирана врата с всички гаранции не е лесен, когато нямате технически познания. Това се случва в повечето случаи, така че няма друг вариант освен да се оставите в ръцете на професионалисти, които знаят, са в крак с иновациите и знаят как да идентифицират необходимостта да предложат най-доброто решение.

Тъй като винаги е добре да не ослепявате, събрахме няколко полезни съвета за избор на блиндирана врата.

Считайте вратата за възпиращ фактор

Кражбите в домове продължават да бъдат сред най-разпространените престъпления, но вратата, като основен път за достъп до дома, може да послужи като голямо възпиращо средство.

Трябва да се прави разлика между блиндирана и блиндирана врата. Първият е с дървена конструкция и рамка и е облечен в желязо, но устойчивостта му не е толкова висока и обикновено не издържа на силови атаки, при които обикновено се използват лостове. Блиндираната врата, от друга страна, е с желязна или стоманена конструкция в своята цялост, но обикновено е покрита с дърво от естетически съображения. И е по-устойчив от предишния.

Проверете възможното  съпротивление

Блиндираните врати трябва да бъдат одобрени въз основа на европейския стандарт, който, въпреки че установява минимални стандарти, може да даде представа за нивото на устойчивост, което предлагат. И като разширение сигурността.

Разглежда от клас 1 до 6, като последният е най-безопасен. За да ви даде представа, изчислено е, че блиндираните врати от клас 3 имат устойчивост между 5 и 20 минути срещу нападател с познания, използващ дървени клинове, големи отвертки, стойка, механична бормашина и др.

Преминете отвъд сигурността

Трябва да вземете предвид променливи, които надхвърлят съпротивлението и това ще зависи от района, в който живеете. Може да се нуждаете от ниво на енергийна ефективност, което съответства на останалата част от инсталацията, определено ниво на огнеустойчивост, екраниране срещу прекомерен шум или срещу мръсотия и други агенти като цветен прашец или вятър.

Херметичните врати с достатъчна акустична защита ще спомогнат за запазването на здравето и комфорта на обитателите на къщата.

Ключалката също има значение

Ключът е в ключа, поради ролята му в сигурността на системата. За допълнително спокойствие много помага наличието на множество точки на изключване, които са независими една от друга.

Разберете какви са възможностите при монтаж на блиндирана врата и оценете според нуждите и бюджета си. Професионален ключар ще ви помогне да намерите най-добрия вариант.

 

Подобни публикации

Как да изберете подходящия фаянс за банята

Димитър

Идеи за дизайн на баня в морски стил: Как да превърнете вашата баня в уютен оазис

Димитър

Viksofia.bg – професионални ВиК услуги в столицата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy