ВАЖНИ СВЯТ

Съветник на Зеленски: Украйна е готова за преговори с Русия за неутрален статут

Украйна е готова да проведе преговори с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност. Това заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Тези бойни действия трябва да бъдат преустановени, каза Подоляк.

 

„Украйна винаги е оставяла място за преговори. Включително сега, когато Русия започна пълномащабна инвазия. Тази война трябва да бъде спряна. Тези военни действия трябва да бъдат прекратени“, каза Михайло Подоляк.

„Чухме от Москва какво искат да кажат. Ако искат да говорят за статут на неутралност, нямаме страх от подобна дискусия. Въпросът е само кой и как ще може да гарантира сигурността на Украйна и изпълнението на споразуменията чрез гаранти“, добави той.

В обръщение към нацията тази нощ президентът Володимир Зеленски заяви, че Русия рано или късно ще трябва да разговаря с Украйна.

По думите на Подоляк Зеленски се намира в Киев, а целта на руската армия е да го ликвидира. В Украйна има недостиг на гориво, банковата система работи нормално, пристанища и въздушно пространство остават затворени, казва още Подоляк.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев за убития полицай: Безпрецедентен случай, да се извика за обяснения посланикът на Турция

Димитър

Парламентът прие окончателно промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Димитър

620 нови случая на коронавирус при 7804 теста

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy