БЪЛГАРИЯ

Съдебни кадровици остро осъдиха опита за посегателство срещу живота на главния прокурор

В декларация представляващият Висшия съдебен съвет и говорителите на Съдийската и Прокурорската колегия, както и в отделна декларация на Прокурорската колегия, се осъжда остро опита за посегателство срещу живота и здравето на главния прокурор и на неговото семейство.

Като определят случилото се като опит за посегателство срещу българската държава и в частност срещу съдебната власт и нейната независимост, съдебните кадровици заявяват, че отхвърлят „демонстрирания стремеж за дестабилизация на съдебната власт и нейното овладяване чрез силови прийоми, непознати в най-новата ни история и неприсъщи за демократичните и правови държави“.

Призовава се и за единна позиция на държавната власт и за отговорна и професионална реакция на институциите, за да може в най-кратки срокове да бъдат разкрити извършителите и поръчителите на този акт и спрямо тях законът да приложен в пълната му строгост.

В декларацията на Прокурорската колегия пък има призив към народните представители и всички български политици да се противопоставят и осъдят като чужд на общество подобен екстремизъм.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев: Новото правителство тласка България все по-близо до войната

Димитър

Две кандидатури за генерален директор на БТА

Димитър

МЗ алармира за голяма далавера, пазете се!

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy