БЪЛГАРИЯ

Съдия Татяна Гьонева с първи коментар за случая с нападнатото момиче

Съдия Татяна Гьонева, председател на тричленния състав на Окръжен съд – Стара Загора, която е постановила с решение да измени мярката за неотклонение на обвинения за нападението с макетен нож над 18-годишното момиче в Стара Загора даде лично обяснение за своето решение. Тя беше категорична, че е взела решение на база на заключенията на първата съдебно-медицинска експертиза, която не е показвала опасност за живота на жертвата към онзи момент. Самата тя обяви, че подкрепя протестите срещу насилието и шествието в подкрепа на жертвата, но като съдия трябва да взема решения на база на доказателствата представени й в зала.

Тя добави, че заедно с колегите й са се запознали и със снимките на пострадалото момиче, но и че не може по тях да се правят медицински заключения. Такива се изискват от експертизата.

„В този случай, за да има средна телесна повреда, следваше да е налице поне временно разстройство на здравето, но и опасност за живота. Ние това не го установихме. Доказателствата не подплатиха повдигнатото обвинение“, обясни съдия Гьонева. Тя допълни, че решенията по мерките за неотклонения са незабавни производства и се вземат решения по събраните към онзи момент доказателства.

Председателят на Окръжен съд Стара Загора Красимир Георгиев също защити колегите си и обясни, че постановената мярка е взета адекватно към представените към момента доказателства и материали по делото.

Източник: БНР

Подобни публикации

Седем деца с Covid усложнения са спасени в детска клиника в Пловдив

Димитър

ПП-ДБ ще излъчат екип за подготовка на законодателна програма на парламента

Димитър

Държавата ще отпусне по-голямата част от средствата за водата за поливане на земеделските стопани

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy