БЪЛГАРИЯ

Съдът решава за ареста на полицая, хванат да превозва мигранти

Пловдивският районен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест за полицая, който бе хванат да превозва 31 нелегални мигранти. Той бе заловен при акция на 4-ти януари (сряда) сутринта в пловдивския участък на АМ „Тракия“, край с. Бенковски, докато прекарвал в бус бежанците, съпровождан от две пилотни коли за охрана.

Още при първите разпити полицаят е признал, че многократно е извършвал такива курсове, под прикритието на служебното си положение. Престъпните си действия 23-годишният Денислав Борисов от СДВР обяснил с нуждата от пари, заради кредитна задлъжнялост. По данни на прокуратурата, за последния курс мигрантите признали, че са платили по 4 000 турски лири, или по близо 400 лв. на човек, за да бъдат транспортирани до сръбската граница.

Межувременно, главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че залавянето на служителя на магистралата не е случайно, тъй като той и каналджийската група са били обект на предварителна оперативна разработка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Ангелов: Удължава се извънредната ситуация с 4 месеца, нови строги мерки

Димитър

Горят складове в Кресна

Димитър

Протест пред НС срещу предложенията да дадем военна помощ на Украйна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy