БЪЛГАРИЯ

Съдът решава за ареста на полицая, хванат да превозва мигранти

Пловдивският районен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест за полицая, който бе хванат да превозва 31 нелегални мигранти. Той бе заловен при акция на 4-ти януари (сряда) сутринта в пловдивския участък на АМ „Тракия“, край с. Бенковски, докато прекарвал в бус бежанците, съпровождан от две пилотни коли за охрана.

Още при първите разпити полицаят е признал, че многократно е извършвал такива курсове, под прикритието на служебното си положение. Престъпните си действия 23-годишният Денислав Борисов от СДВР обяснил с нуждата от пари, заради кредитна задлъжнялост. По данни на прокуратурата, за последния курс мигрантите признали, че са платили по 4 000 турски лири, или по близо 400 лв. на човек, за да бъдат транспортирани до сръбската граница.

Межувременно, главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че залавянето на служителя на магистралата не е случайно, тъй като той и каналджийската група са били обект на предварителна оперативна разработка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Кунчев: При 300 заразени на 100 000 ще се наложат мерки за цяла България

Димитър

В Разградска област започна ваксинирането срещу Covid-19

Димитър

Във втория ден от „горещниците“ почитаме Света Юлия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy