БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

С „Джемкорп“ подписахме само намерение за инвестиции, заяви Кирил Петков

Разпоредена е пълна проверка за 5 години назад във връзка с инвестициите на американския консорциум „Джемкорп“, с който българското правителство подписа писмо за намерение за инвестиции в размер на 1 милиард долара. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на блиц контрола в парламента:

„Това, което ние подписахме, е просто писмо за намерения за инвестиции в България. Няма никакъв задължителен ефект по никакъв начин. Когато подписахме това писмо за намерения от тяхна страна, ние проверихме дали имат руски инвеститори в този момент. В този момент те нямат руски инвеститори и освен това в момента съм разпоредил пълна проверка да видим дали пет години назад какви инвеститори са имали, за да може да вземем решение дали нещо да се пристъпи напред. Мога да ви уверя, че няма да подпишем никакъв договор, който ще е конкретен, ако дори имаме и най малките съмнения“.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Странджа посрещат Рождество Христово след няколкодневна подготовка

Димитър

Мароко – Португалия и Англия – Франция определят втората полуфинална двойка

Димитър

КТ „Подкрепа“ със становище за бюджета, зове за данъчни промени

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy