СПОРТ

С Жоро от „Остава“ за тениса и рокендрола

За първи път в историята на подкаста на БНР „Начален удар“ на Лили Големинова и Любомир Тодоров гостува елитен музикант. Това е китаристът Георги Георгиев, известен повече като Жоро от група „Остава“, който се оказа запален тенис любител.

„Имаме идеята отново да проведем турнира „Арт тенис“ – всякакви артисти играят и става много забавно. Последните три години не сме правили турнира, но сме решили с музиканта Петко Славов да го възстановим тази пролет или в началото на лятото. Има много хора от гилдията, които играят чудесно тенис. Искаме да направим по-хубава разгласа на нашия турнир и да направим едно афтър парти“, разказа Георгиев.

„Аз съм от Казанлък и там започнах да играя тенис като ученик. Започнаха да се правят кортове в града по инициатива на журналиста Константин Ершов, светла му памет. Помагахме за изграждането на кортовете и като отплата ни пускаха да играем. В момента в Казанлък има поне три места, където да се играе любимия спорт. Социалният аспект на тениса е много важен – комуникацията, намиране на партньори и т.н.“, спомни си началото Жоро.

Източник: БНР

Подобни публикации

Григор Димитров срещу испански ветеран в Лондон

Димитър

Джокович беше поставен под напрежение, но спечели

Димитър

Антон Зингаревич замразява преговорите за Ботев (Пловдив)

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy