ИКОНОМИКА

Тайната на правилното общуване с кредитен инспектор

Много хора прибягват до теглене на кредити. В това няма нищо лошо, тъй като паричният заем е един много удобен банков продукт. Той ви позволява да закупите това, от което се нуждаете в момента, вместо да спестявате необходимата сума дълго време. От своя страна, банките внимателно анализират потенциалния кредитополучател, като вземат под внимание всичко, дори на пръв поглед съвсем незначителни неща.

Банките отделят много ресурси за обучение на своите служители – провеждат се различни обучения, лекции, семинари, чиято цел е да обучат кредитните мениджъри да оценяват клиентите, да забелязват в тях онези съществени подробности, които могат да повлияят на решението на банката. Така съвсем естествено възниква въпросът на какво трябва да се обърне внимание, за да се увеличи шанса за положително решение на банката по заявление за кредит?

На първо място, трябва да започнете с облеклото. Старата поговорка „По дрехите посрещат“ не губи своята актуалност. Затова винаги се обличайте в чисти и спретнати дрехи, когато се каните да посетите банката.

Бъдещото посещение на кредитиращата институция изисква и друга подготовка. Би било хубаво да отидете на уебсайта на тази банка и да използвате онлайн калкулатора, за да проучите внимателно условията на искания от вас кредит. Най-добре е да запишете възникналите въпроси, за да не забравите да ги зададете, когато се срещнете с кредитния инспектор.

Преди срещата в банката, трябва още веднъж внимателно да обмислите решението за необходимостта от заем, да оцените своята платежоспособност и да преизчислите сумата на кредита, ако се налага. Когато кандидатствате за заем, не трябва да наблягате, че парите са необходими изключително спешно. Това изобщо няма да е във ваша полза, защото може да бъде възприето така, все едно сте притиснати от обстоятелства и решението ви, включително и възможността за погасяване, не е достатъчно добре обмислено. Спонтанността на решението, според банката, увеличава риска от невъзвръщаемост на отпуснатите кредити.

Също така, ако искате всичко да мине успешно, не се препоръчва и да влизате в спорове с кредитния инспектор.

Няма спор, вълнението което изпитва потенциален кредитополучател, когато се свърже с банка, е съвсем естествено. И в същото време е в най-добрия интерес на човека да се справи с безпокойството и да се покаже спокоен, уравновесен и уверен. Обученият мениджър веднага ще забележи, ако потребителят е изнервен и объркан, което би довело до излишни подозрения и респективно – резултатът няма да е добър.

Източник: http://krediti24.com/

 

Подобни публикации

Затварянето на дискотеките било дискриминация на младите хора

admin

Промяна в сроковете за подаване на ГФО за 2020 г. Промени и в годишните авансови вноски за 2021 г.

admin

Застаряващото население е дългосрочна заплаха за икономиката

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy