БЪЛГАРИЯ

Таксиметровите компании актуализират цените си

Почти всички таксиметрови компании в столицата вече са актуализирали цените си. Причината – от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса за такситата.

След 2 май всички таксита у нас трябва да работят на новите тарифи. В противен случай водачите ще подлежат на глоби до хиляда лева.

Преди компаниите да започнат да работят по новите цени е необходимо апаратите в автомобилите да бъдат пренастроени и тествани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Увеличението не е голямо, дори няма и 0,80 лв., казват управителите на две от големите компании в София Найден Петров и Емил Игнатов:

„Нашите клиенти обслужваме с първоначална тарифа 1,54 лв., дневната е 0,79 лв., а нощната – 0,90 лв. И повикване – 0,70 лв. Престоят е 0,22 лв.“

„При нас от 800 автомобила около 650 са претарифирали. Никой няма да работи на по-ниска цена при положение, че първо – законът го задължава, и второ – 8,40 лв. на ден, 10 лева на ден повече да изкара, никой няма да се разсърди“

„Всеки един клиент има право да подава сигнал, когато му е отказан курс. Той има право да сигнализира органите на ДАИ“.

Освен с цел увеличаване дохода на таксиметровия шофьор, превозвачите поискаха по-високи цени и заради курсовете на къси разстояния, които според тях са нерентабилни.

Източник: БНР

Подобни публикации

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

Явор Гечев: Няма условия за поскъпване на хляба

Димитър

„Капачки за бъдеще“ с кампания във Видин

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy