БЪЛГАРИЯ

Театърът в Плевен опровергава министър Минеков

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ излезе с отворено писмо, в което опровергава твърдения на министъра на културата Велислав Минеков, изказани в предаване на БНР.

В писмото на целия състав на ДКТ „Иван Радоев“ се отбелязва, че в предаването Неделя 150 на 11 декември „станахме свидетели на странно твърдение на министъра по отношение на плевенския театър“, че е „получил от работещите в театъра информация, която е безкрайно неприятна и опровергава“ твърденията за успешното управление на тогавашния директор г-н Васил Василев, който сега е начело на Народния театър „Иван Вазов“.

Артистите от плевенския театър посочват, че е точно обратно. Смятат че това е един от най-добрите периоди за театъра както в творческо, така и във финансово отношение. Те посочват и успехите на трупата у нас и в чужбина.

Според тях е „смущаващо“ да се чуят от министъра на културата в публичното пространство твърдения, за които не се е информирал и няма доказателства. Те се надяват на диалогична среда.

Писмото е изпратено до президента, Народното събрание, Министерството на културата и до Съюза на артистите в България.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борисов: Радев да каже позицията си за Навални, няма да му се карат толкова

Димитър

Борисов провери строежа на учебна база за Силите за специални операции

Димитър

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy