БЪЛГАРИЯ

Театърът в Плевен опровергава министър Минеков

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ излезе с отворено писмо, в което опровергава твърдения на министъра на културата Велислав Минеков, изказани в предаване на БНР.

В писмото на целия състав на ДКТ „Иван Радоев“ се отбелязва, че в предаването Неделя 150 на 11 декември „станахме свидетели на странно твърдение на министъра по отношение на плевенския театър“, че е „получил от работещите в театъра информация, която е безкрайно неприятна и опровергава“ твърденията за успешното управление на тогавашния директор г-н Васил Василев, който сега е начело на Народния театър „Иван Вазов“.

Артистите от плевенския театър посочват, че е точно обратно. Смятат че това е един от най-добрите периоди за театъра както в творческо, така и във финансово отношение. Те посочват и успехите на трупата у нас и в чужбина.

Според тях е „смущаващо“ да се чуят от министъра на културата в публичното пространство твърдения, за които не се е информирал и няма доказателства. Те се надяват на диалогична среда.

Писмото е изпратено до президента, Народното събрание, Министерството на културата и до Съюза на артистите в България.

Източник: БНР

Подобни публикации

Премахват опасни детски площадки в Плевен

Димитър

Почина известният илюзионист Астор

Димитър

105 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy