БЪЛГАРИЯ

Тест преди полета не е установил техническа неизправност при падналия МиГ-29

Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за трагичния инцидент

Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни, при който загина пилотът Валентин Терзиев.

От държавното обвинение информират, че вече са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техниците. Установено е, че преди полета е бил извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, аудиозаписите на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документите относно техническото състояние на самолета и видеозаписите.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях, допълват от прокуратурата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Адм. Емил Ефтимов призова да се ускори ваксинацията в армията

Димитър

MБАЛ-Пазарджик иска разкриване на лаборатория за PCR тестове

Димитър

Борисов: Това НС трябва да излъчи правителство, каквато и да е цената за партиите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy