БЪЛГАРИЯ

Тетевен почита Бенковски

145-годишнина от Априлското въстание беше отбелязана снощи в Тетевен с тържествената заря проверка в която участваха офицери и курсанти от Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, а пред паметта и делото на героите се преклониха и много граждани.

Днес от 11.00 ч. в местността Костина край село Рибарица ще бъде отбелязана и годишнината от гибелта на един от водачите на въстанието Георги Бенковски.

145-годишнина от гибелта на войводата Георги Бенковски ще бъде отбелязана с възпоменателен митинг и историческа възстановка на лобното му място. Доброволците от дружество „Традиция“ ще пресъздадат събитията от 25 май 1876 г., при които Бенковски загива след предателство и засада.

Пред паметника на войводата ще бъдат поднесени венци и цвята в знак на признателност към делото му.

Учениците от Спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен ще положат клетва. Във възпоменателния митинг ще се включат и участниците в традиционния туристически поход „По стъпките на Бенковски“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новозаразените с коронавирус са 1350. Нови 13 жертви на инфекцията

Димитър

Тристранният съвет обсъжда въвеждането на електронни направления и рецепти

Димитър

Токът за УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ идва от два трафопоста на територията на болницата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy