ЗДРАВЕ

Това е най-евтиното лекарство срещу К-19

Неочаквано, но най-евтиното средство за предотвратяване на коронавирусна инфекция е позиционирано във всяка една кухня. Полезните му свойства са описани в насоките на Министерството на здравеопазването.

Лекарите отбелязват, че физиологичният солен разтвор намалява броя на инфекциозните агенти. Всичко е свързано със селена –   това е мощен антиоксидант, който се счита за отличен антивирусен препарат заедно с цинка и витамин D.

Става дума, както е посочено в препоръките на руските лекари, за напояване на „лигавицата на носната кухина с изотоничен солен разтвор“.

Оказва се, че ползите от солта зависят от това къде се добива. Солта от находището Сол-Илецк е особено ценена: един килограм съдържа около седемнадесет микрограма селен.

Отоларингологът Абдуло Ходжаев преди това разказа как да се възстанови обонянието след заболяване. Един от начините е напояването на носната кухина със солен разтвор, който можете да приготвите и сами вкъщи. /zdrave.to

Подобни публикации

Маските се връщат! От понеделник – задължителни в столичния градски транспорт

Димитър

Д-р Николай Брънзалов: Вече имам интерес от пациенти, които искат да бъдат ваксинирани

Димитър

Нов антирекорд днес: 819 нови случая на COVID-19!

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy