СВЯТ

Токът в Италия поскъпва с 29,8% през следващото тримесечие

Електрическата енергия за домакинствата в Италия поскъпва с 29,8% през следващото тримесечие, а цената на природния газ се увеличава с 14,4 на сто, обяви енергийният регулатор АРЕРА, предаде Ройтер.

Това става в резултат на „изключителната динамика“ в цените на суровините, които вървят към рекорди за всички времена, отбелязва регулаторът.

В съобщението си АРЕРА казва, че очаква увеличаване на пакета от мерки, одобрен от правителството, което миналата седмица задели над 3 милиарда евро за компенсиране на увеличението в енергийните сметки за последните три месеца на годината.

Оценките сочат, че без тези мерки семействата биха били изправени пред 45% по-големи разходи за ток и 30% за газ.

„Правителствената намеса изгражда ефекта в деликатна фаза на възстановяването и защитава по-крехките потребители“, посочва председателят на Арера Стефано Бесегини. Още работа обаче е необходима за ограничаване на структурните разходи за енергия.

Италианският енергиен регулатор определя цените на газа и електричеството на нелиберализирания пазар на дребно на всеки три месеца, като ще определи точните цени за последното тримесечие на годината преди края на септември.

Източник: БНР

Подобни публикации

Съветът на ЕС прие регламент, с който се дава зелена светлина на бюджета на Съюза

Димитър

Отвориха магазините в Гърция, повечето мерки остават

Димитър

Орбан: Санкциите над Русия трябва да се премахнат

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy