БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Томболата на здравното министерство не увеличава интереса към ваксините

Желаещите да се ваксинират от началото на септември насам са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата, до този момент наплив все още няма, казва заместник-директорът на медицински дейности на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Ивелина Георгиева.

„Всеки един подход , ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най-добрите дни.“

Пациентите, които чакат реда си за ваксина, реагират различно на идеята за подарък.

„Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира? Така че мисля, че има надежда“.

„Дори не знаех, че има такава томбола“.

„Когато човек има желание, нищо не може да го мотивира“.

Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

„На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но бройката не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар“.

Източник: БНР

Подобни публикации

КНСБ поиска минималната заплата да бъде 730 лева, а не 710

Димитър

БСП внесе сигнал до прокуратурата за предполагаема злоупотреба с евросредства срещу социалния министър

Димитър

Провежда се мащабна операция срещу нелегалната миграция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy