БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Тошко Йоданов обвини в национално предателство евродепутата Илхан Кючюк

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йоданов обвини в национално предателство евродепутата от ДПС Илхан Кючюк. По думите му като докладчик за напредъка на РСМ в ЕП е премахнал от евродоклада всички точки за етническо преследване на лицата с българско самосъзнание:

„Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага, всъщност да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на т. нар. „Република Северна Македония“; да отпадне и нуждата историята да се базира на оригинални документи; да отпаднат и текстовете срещу престъпленията от омраза към българите в страната. Действията на Илхан Кючюк от ДПС, който всъщност би трябвало да представлява България в Еропейския парламент, са национално предателство. Това национално предателство започна тук, в тази зала, с националното предателство на партиите, които премахнаха ветото над Северна Македония“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ опроверга Йорданов и отново се обърна към председателя на НС:

„Защото г-н Илхан Кючюк, като докладчик в Европарламента, освен да е внесъл включването на българите в Конституцията на Република Македония, нищо друго не е внасял! Но, ако докладчикът, председателстващ комисията и комисията е предложила и взимала решения за други неща и ги е внесъл като председател, това е коренно различно нещо“.

Заради използване на обидна дума, отправена към Тошко Йорданов от място, депутатът от БСП Иван Петков получи наказание забележка от председателя на НС.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новите случаи на коронавирус у нас са 2541

Димитър

След протеста в Раковски кметът обяви три неучебни дни

Димитър

Янаки Стоилов: „Досиетата Пандора“ са оценка на ефективността на спецслужбите ни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy