БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Тошко Йорданов, ИТН: Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

В изказване от парламентарната трибуна на днешното първо заседание на новия парламент депутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов подложи под съмнение вероятността 45-ото Народно събрание да изпълни пълния си мандат:

„Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро“.

Дори и с кратък мандат, Народното събрание ще има важна задача да направи промени в Изборния кодекс, подчерта още Тошко Йорданов. Те обаче изключват промени, свързани с мажоритарния вот, за които се обявиха от ГЕРБ:

„Трябва да се махне това ограничение за секциите в чужбина. Трябва българите в чужбина да могат да гласуват и по пощата. Трябва да има 100-процентно машинно гласуване. Трябва да се разпусне Централната избирателна комисия и да се избере нова ЦИК. Трябва да има видеонаблюдение на изборите. Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тая зала и мажоритарните избори, колеги, се правят с мнозинство. Партията, която ги предлага, няма мнозинство и готови промени в Закона за политическите партии, за да може субсидията да бъде 1 лв. на глас“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Областната болница в Сливен откри още едно Covid отделение

Димитър

Президентът Радев ще направи обръщение след консултациите за парламентарните избори

Димитър

3568 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy