БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Трайно се повишава заболеваемостта от Covid-19 в област Добрич

Трайна тенденция за повишаване на заболеваемостта в област Добрич от Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция. Близо 84% от направените през изминалата седмица тестове са положителни за коронавирусна инфекция. 14-дневната заболяемост на 100 000 жители към 16 ноември е 221,8.

През изминалата седмица са регистрирани общо 208 случая на коронавирус при направени 248 изследвания с RT-PCR тестове. За отчетния период поставените под карантина лица са 356 на брой. От потвърдените положителни случаи 42-ма са хоспитализирани, като от тях 4 лица са настанени за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение.

17 от положителните случаи са при медицински персонал – петима лекари, 2 медицински сестри, 3 акушерки, 1 фелдшер, 4 санитарки, 1 шофьор и 1 лице – друг персонал, посочват от здравната инспекция. Далите положителни резултати учители са 10 и 1 помощник-възпитател. Броят на учениците с положителни резултати при изследване през миналата седмица е трима.

В момента се организира увеличаването на капацитета на Covid сектора в многопрофилната болница в Добрич, който е запълнен на 100%.

Източник: БНР

Подобни публикации

ГМО трябва да бъдат под контрол, за да не вредят

Димитър

180 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Новите случаи на коронавирус са 1388

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy