ВАЖНИ СВЯТ

Трети ден огнеборци опитват да потушат мащабни пожари в Гърция

С европейска помощ Гърция гаси мащабни пожари. Много къщи в района на Атика изгоряха. Няма пострадали. Властите продължават евакуацията в застрашените райони. Не са засегнати туристически райони.

Трети ден продължават опитите на пожарникарите да ограничат огнената стихия в област Атика в близост до Атина. Силният вятър и високите температури разпалват нови огнища, съобщават пожарникарите, които са на терен. От днес се включиха и четири самолета, изпратени в рамките на европейската взаимопомощ.

„Условията са изключително тежки“, съобщават от полицията. Евакуирани са стотици жители на засегнатите райони. Изпепелени са стотици къщи. Поради ограничена видимост е затворена магистралата от Атина към Коринт.

Частично е ограничен пожарът до туристическия район Лутраки. Не се налага евакуация на туристите, съобщават местните власти.

От тази нощ горят горски масиви на остров Родос. Гасят и по въздух. В цялата страна има риск от нови пожари поради високи температури и вятър.

Източник: БНР

Подобни публикации

Най-малко 13 починали в Тексас за 2 седмици заради на високите температури

Димитър

Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

Димитър

На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy