БЪЛГАРИЯ

Трети ден отстраняват голяма авария на колектор за отпадни води на изхода на Дупница

Трети ден екипи на ВиК-Дупница работят по тежка авария на колектор за отпадни води на изхода на града при кръгово кръстовище за Кюстендил, каза тази сутрин управителят на дружеството инж. Красимира Иванова. Част от движението при засегнатото кръстовище се отбива по паралелен маршрут и това създава напрежение сред водачите.

Аварията е била установена след поройните дъждове в петък – вероятно обаче проблемът е отпреди това. От дъждовната вода станало запушване на шахта. Водите от мръсния канал се изливат на кръговото кръстовище, на няколко места тръбопроводът е компрометиран. От запушените тръби са излизали всевъзможни отпадъци – дезодоранти, мокри кърпички, парчета стиропор.

Придошлата вода в колектора е повдигнала на места и тротоарните плочки. Движението при кръговото кръстовище за Кюстендил при жп рампата е пренасочено, но не е спирано. От ВиК не се ангажират със срок кога аварията ще бъде отстранена напълно и движението в този участък ще бъде нормализирано. Няма проблеми с подаването на питейна вода за близките квартали.

Източник: БНР

Подобни публикации

Кирил Петков: Искам главният прокурор да бъде сменен

Димитър

С нарушено водоподаване ще бъде централната градска част на Радомир, съобщиха от ВиК – Перник. Заради присъединяването на нови водопроводи е възможно на 19 и 20 юли да бъде преустановено водоподаването в зоната между ул. „Братя Миленкови“ и Младежкия културно-информационен център „Европа“, предупреждават от водното дружество. Ремонтните дейности са в рамките на стартиралия в града воден цикъл. Работи се по изграждането на транзитен водопровод с дължина 2200 м, който се очаква да стане готов до края на юли и 10 км разпределителна мрежа плюс сградни отклонения. Проектът включва също рехабилитация и изграждане на близо 7 км канализационна мрежа, сградни канализационни отклонения и две канално помпени станции и тласкатели, които ще отвеждат отпадъчните води в пречиствателната станция в Батановци.Нарушено водоподаване в част от Радомир

Димитър

Произнасят присъдата за убийството на 15-годишния Георги Игнатов

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy