БЪЛГАРИЯ

Трети ден отстраняват голяма авария на колектор за отпадни води на изхода на Дупница

Трети ден екипи на ВиК-Дупница работят по тежка авария на колектор за отпадни води на изхода на града при кръгово кръстовище за Кюстендил, каза тази сутрин управителят на дружеството инж. Красимира Иванова. Част от движението при засегнатото кръстовище се отбива по паралелен маршрут и това създава напрежение сред водачите.

Аварията е била установена след поройните дъждове в петък – вероятно обаче проблемът е отпреди това. От дъждовната вода станало запушване на шахта. Водите от мръсния канал се изливат на кръговото кръстовище, на няколко места тръбопроводът е компрометиран. От запушените тръби са излизали всевъзможни отпадъци – дезодоранти, мокри кърпички, парчета стиропор.

Придошлата вода в колектора е повдигнала на места и тротоарните плочки. Движението при кръговото кръстовище за Кюстендил при жп рампата е пренасочено, но не е спирано. От ВиК не се ангажират със срок кога аварията ще бъде отстранена напълно и движението в този участък ще бъде нормализирано. Няма проблеми с подаването на питейна вода за близките квартали.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Милков разговаря с колегата си Османи за вписването на българите в конституцията на РСМ

Димитър

3502 случая на коронавирус у нас, в болница вече са над 6000 души

Димитър

Социалната пенсия за старост се увеличава с 5 на сто

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy