БЪЛГАРИЯ

Трима служители на МВР на ръководни позиции прикривали действията на Георги Семерджиев

Приблизително 40 служители на полицията, включително трима на ръководни позиции, са прикривали действия на Георги Семерджиев, обвиняем за катастрофата на булевард „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени. Това заяви служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев.

На дисциплинарно уволнение подлежи полицайката Симона Радева, която е съдействала на Семерджиев, заяви министърът.

Служителите на МВР са помагали на обвиняемия да получава само административни наказания при сериозни провинения, каза министърът, който се позова на предварителния доклад от проверката:

„Материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата. Вместо това някой е наложил административно наказание очевидно с цел да бъде спестена наказателната отговорност на това лице, а оттук нататък ще следват дисциплинарни мерки, ясни и категорични и бързи. Ще бъдат образувани, както казах, дисциплинарни производства за всички други служители. Указанията са да се движат максимално бързо тези производства. По отношение на тези от служителите, за които е изтекла давност или няма достатъчно събрани формални доказателства, но е ясна съпричастността им към този случай, приканвам ги те самите да напуснат МВР, защото в структурите на МВР няма място за такива хора“.

Източник: БНР

Подобни публикации

ДПС сезира Гешев за нарушения при придобиване на т. нар. „златни паспорти“

Димитър

Протест на над 200 жители на „Лозово“ и „Долно Езерово“

Димитър

Срокът на мярката 60 на 40 се удължава до 31 март 2021 година

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy