БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Трифонов предлага вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при две условия

Лидерът на съуправляващата партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов предлага България да вдигне блокадата върху преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз при две условия.

Едното е Съединените щати да отменят визите за българските граждани, а второто – България да бъде приета в Шенгенското пространство без граничен контрол.

В публикация в профила си във Фейсбук Трифонов написа:

„След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори – добре, но лоялността е в две посоки…При тези условия и ако македонците, извинете – северномакедонците изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз“, отбелязва Трифонов.

Слави Трифонов също така съобщава, че Консултативният съвет за национална сигурност по темата „Северна Македония“, ще се проведе на 10 януари.

Наскоро държавният глава Румен Радев обяви намерение да свика Консултативния съвет през първата половина на януари, но не посочи конкректна дата.

Радев: Не бива след края на мораториума той да създаде други проблеми

Източник: БНР

Подобни публикации

Отменят общинските сурвакарски фестивали в Радомир и Брезник

Димитър

Сметната палата чака отчетите на участниците в изборите до 20 май

Димитър

Мария Габриел: Трябва да бъде подавана точна и постоянна информация на гражданите за ваксините

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy