БЪЛГАРИЯ

Троянският проход остава затворен за всички, преспите са по 2 метра

501 машини през нощта са почиствали републиканските пътища

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От АПИ допълват, че обработването на настилките продължава, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход – „Троянски“. На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите „Предел“, „Превала“ и „Рожен“, както и по пътя Кюстендил – ГКПП „Гюешево“.

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед – Пампорово – Стойките, Девин – Михалково, Добридол – Дреновец – Тополовец в област Видин.

Днес в 24 области в България е обявен жълт код за потенциално опасно време. В областите Търговище, Разград и Шумен има силен вятър и условия за виелици и навявания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочват от АПИ.

Източник: БНР

Подобни публикации

БДЖ прекратява безплатните пътувания за украинци

Димитър

3519 са новите случаи на коронавирус у нас, 942-ма – излекуваните

Димитър

МОН: Милиони левове са източени за фиктивни почивки на ученици

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy