ЛЮБОПИТНО

Трябва ли да се внимава с дневната доза витамини

За да сме в отлична здравословна форма, трябва не само да се храним пълноценно и спортуваме редовно, но и да наблегнем на допълнителния прием на някои хранителни добавки. С тяхна помощ, ще попълним дефицитите на витамини и минерали, като този вид натурални препарати са подходящи за възрастни, деца, бременни и спортисти. Ако те са достатъчно качествени и лесни за приемане, шансът да повишим имунитета си е реален, а хроничните заболявания ще отшумят с времето. 

Кога е добре да приемаме витамини

Ако редовно се вслушваме в сигналите на организма си, ще разберем и кога е дошло времето да започнем прием на хранителни добавки с високо съдържание на полезни вещества. Редно е да не останем равнодушни към симптоми като:

  • Хронична умора и често главоболие;
  • Влошено качество на съня;
  • Понижен тонус;
  • Лошо настроение;
  • Хормонални проблеми;
  • Трудно храносмилане;
  • Чести вирусни и бактериални заболявания;
  • Лошо състояние на кожата, косата и ноктите.

Ако някое от тези обстоятелства касае и Вас, със сигурност няма да сгрешите, ако стартирате приема на полезни хранителни добавки. Изберете ги от магазин Хелтстор. 

Каква е дозировката

Някои витамини не се освобождават по естествен път от организма, което повишава риска от предозиране. За да не се стигне до това, е редно внимателно да прочетем указанията на опаковката и да съставим режима си. Някои препарати трябва да се пият по време или след хранене, а други на гладно. Важно е да вземем предвид и наличието на някои хронични заболявания, които изискват по-големи количества от активното вещество.

До какво води дефицитът им

Имунният дефицит не е никак приятно състояние на организма. То носи след себе си неприятна симптоматика, която не може да бъде пренебрегната просто така. Ако от известно време не се чувстваме в кондиция, ако лесно се изморяваме или страдаме от алергии, то е резонно да смятаме, че става въпрос за имунен дефицит. Подценяването му би могло да доведе и до по-сериозни заболявания, които с времето се превръщат и в хронични. С предложенията на магазин Healthstore това лесно би могло да се избегне. 

Кои са най-купуваните

В онлайн магазин Healthstore ще откриете висококачествени витамини и минерали под формата на добавки, които се усвояват напълно от организма, а ефектът от техния ежедневен прием е гарантиран. Могат да се открият под формата на таблетки, капсули и капки, което ги прави лесни за приемане както от деца, така и от възрастни. Най-често купуваните са цинк, магнезий, витамин Д и някои комплекси, които се грижат за здравето ни по изключително ефективен начин.

Подобни публикации

Пингвин плува 8000 км всяка година, за да види човека, спасил живота му

admin

Почина актрисата Кончита Феръл, незабравимата Бърта от Двама мъже и половина

admin

Враговете на пълноценния сън, от които да се предпазите

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy