ЛЮБОПИТНО

Трябва ли да се внимава с дневната доза витамини

За да сме в отлична здравословна форма, трябва не само да се храним пълноценно и спортуваме редовно, но и да наблегнем на допълнителния прием на някои хранителни добавки. С тяхна помощ, ще попълним дефицитите на витамини и минерали, като този вид натурални препарати са подходящи за възрастни, деца, бременни и спортисти. Ако те са достатъчно качествени и лесни за приемане, шансът да повишим имунитета си е реален, а хроничните заболявания ще отшумят с времето. 

Кога е добре да приемаме витамини

Ако редовно се вслушваме в сигналите на организма си, ще разберем и кога е дошло времето да започнем прием на хранителни добавки с високо съдържание на полезни вещества. Редно е да не останем равнодушни към симптоми като:

  • Хронична умора и често главоболие;
  • Влошено качество на съня;
  • Понижен тонус;
  • Лошо настроение;
  • Хормонални проблеми;
  • Трудно храносмилане;
  • Чести вирусни и бактериални заболявания;
  • Лошо състояние на кожата, косата и ноктите.

Ако някое от тези обстоятелства касае и Вас, със сигурност няма да сгрешите, ако стартирате приема на полезни хранителни добавки. Изберете ги от магазин Хелтстор. 

Каква е дозировката

Някои витамини не се освобождават по естествен път от организма, което повишава риска от предозиране. За да не се стигне до това, е редно внимателно да прочетем указанията на опаковката и да съставим режима си. Някои препарати трябва да се пият по време или след хранене, а други на гладно. Важно е да вземем предвид и наличието на някои хронични заболявания, които изискват по-големи количества от активното вещество.

До какво води дефицитът им

Имунният дефицит не е никак приятно състояние на организма. То носи след себе си неприятна симптоматика, която не може да бъде пренебрегната просто така. Ако от известно време не се чувстваме в кондиция, ако лесно се изморяваме или страдаме от алергии, то е резонно да смятаме, че става въпрос за имунен дефицит. Подценяването му би могло да доведе и до по-сериозни заболявания, които с времето се превръщат и в хронични. С предложенията на магазин Healthstore това лесно би могло да се избегне. 

Кои са най-купуваните

В онлайн магазин Healthstore ще откриете висококачествени витамини и минерали под формата на добавки, които се усвояват напълно от организма, а ефектът от техния ежедневен прием е гарантиран. Могат да се открият под формата на таблетки, капсули и капки, което ги прави лесни за приемане както от деца, така и от възрастни. Най-често купуваните са цинк, магнезий, витамин Д и някои комплекси, които се грижат за здравето ни по изключително ефективен начин.

Подобни публикации

Как да не станете жертва на измама при покупка на луксозни имоти – 4 основни правила

Димитър

Смарт електромери за отчитане на електрическата консумация

admin

Подхранваща наслада: Как един здравословен хляб може да бъде вкусен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy