ВАЖНИ СВЯТ

Турция очаква Швеция да изпълни условията ѝ за присъединяване към НАТО

Турция очаква Швеция да изпълни условията ѝ за присъединяване към НАТО, обяви турският президент Реджеп Ердоган. Той уточни, че позицията на Турция не се е променила.
Анкара многократно е заявявала, че Швеция трябва да предприеме допълнителни стъпки срещу поддръжниците на забранената Кюрдска работническа партия и членовете на мрежата, която Анкара държи отговорна за опита за преврат през 2016 година, припомня Ройтерс.
Турция очаква Швеция да спре да укрива членовете на двете групи, каза Ердоган в реч след заседание на кабинета:
„Нашата позиция, очаквания и дадените обещания бяха ясни. В момента отстояваме същите принципи, които отстоявахме миналата година. Просто искаме те да останат верни на това, което са подписали. Вместо да се губи време с тактика на отлагане, би било по-мъдро, по-изгодно и по-достойно, да се спазят дадените обещания“.
Швеция твърди, че е спазила своята част от сделката, сключена с Турция миналата година, включително влизането в сила на нов антитерористичен закон. Но, според Турция, промяната на законодателството на Швеция е „безсмислено“, докато привърженици на ПКК провеждат протести в страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Димитър Кузманов спря на четвъртфинал

Димитър

ЦСКА София взе колумбийски защитник

Димитър

Страните от Персийския залив обсъдиха връщане на Сирия в Арабската лига

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy