БЪЛГАРИЯ

Търсят 195 кандидати за военна служба, сред които 50 гвардейци

Министерството на отбраната търси кандидати за военна служба за 195 длъжности във формированията на Сухопътните войски. Документи, се подават до 23 април. Конкурсът ще е през юли.

Изтича срокът за подаване на документи за кандидатстване в Националната гвардейска част. Конкурсът за гвардейци беше обявен в началото на януари.

Националната гвардейска част е обявила общо 60 вакантни длъжности. 50 от местата са за гвардейци. А едно от важните условия остава минимум средно образование, годни за военна служба кандидати, психически пригодни, да не осъждани.

Майор Милен Кирилов, който отговаря за личния състав в Гвардейската част обясни преди време, че кандидатите трябва да не са навършили 40 години към момента на подписване на договора.

Той припомни, че документите могат да се намерят във всяко военно окръжие.

„Самостоятелно ги попълва, отива до подразделение на Военномедицинска академия и там му определят физическата годност“

По данни на министерството за 43 места за военни в Съвместното командване на специалните операции документи са подали 170 души. 94 кандидати са се явили.

Наскоро в анализ за състоянието на армията началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов отчете, че през 2020-а са били обявени конкурси за приемане на военна служба за 1771 длъжности, назначени са 881 военнослужещи. Конкурсите за 607 от длъжностите ще приключат през настоящата година.

Източник: БНР

Подобни публикации

451 са новите случаи на коронавирус

Димитър

1733 са новите случаи на коронавирус

Димитър

„Възраждане“ настоява за разпускане на прокуратурата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy