БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Увеличават броя на леглата за пациенти с Covid-19 в две болници в Ямбол

Броят на леглата за пациенти с коронавирус в две ямболски болници се увеличава, заради все – по-големият брой нуждаещи се.

Втора седмица Covid отделенията, разкрити в четирите лечебни заведения на територията на областта, са препълнени. Това налага да се разкрият още легла, включително и в интензивния сектор в областната болница.

Така в Covid реанимацията вече има 11 легла. Броят на леглата за среднотежки случаи е 54. Това според, ръководството на болницата е максимумът, каза зам- директорът д-р Валентин Вълчев.

„Имаме вече не малък брой лекари, сестри, санитарки, които излизат от строя, поради заболяване. В момента са затворени отделенията „Уши, нос, гърло” и Очно, заради заразени пациенти. Така, че ситуацията е много тежка“, обясни той.

Държавната многопрофилна болница е единствената, която поема спешни случаи на територията на областта и при разкриване на допълнително легла за Covid пациенти има опасност да се блокира работата на другите отделения.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест на почернени родители при катастрофи с искане за справедливи наказания

Димитър

28 мигранти от Афганистан е заловил автопатрул на МВР в района на Ихтиман

Димитър

Няколко души са застреляни в центъра на Варна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy