БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Увеличават ковид леглата във Варна и региона

До края на седмицата здравните заведения във Варна и региона ще увеличават капацитета си на легла за болни от коронавирус до 35 процента, а в бъдеще- и до 50 процента. Това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който каза, че засега няма дефицит на легла. Надявам се мерките, които се налагат за ограничаването на разпространението На заразата да свършат работа.  Апелът ми беше към всички болници, при условие, че пациентите се подобряват, те да бъдат изписвани за долечение в домашна обстановка, вместо да се налага да разкриваме нови легла, каза още той. Пасев обясни, че вариантът една от големите болници във Варна да бъде преобразувана само за лечение на коронавирус, не е удачен.

Стана ясно, че диагностично-консултативните центрове, както и частните медицински центрове, се включват в консултативните прегледи на хора със симптоми на коронавирус, само през почивните дни в ДКЦ в Градска болница  са  преминали над 100 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа в ЦИК, БСП – 10 000

Димитър

Бойко Рашков обяви, че не е получавал покани да остане на поста си в редовен кабинет

Димитър

285 медици от Пловдив и областта ваксинирани в първия ден, 125 – в РЗИ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy