БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Увеличават ковид леглата във Варна и региона

До края на седмицата здравните заведения във Варна и региона ще увеличават капацитета си на легла за болни от коронавирус до 35 процента, а в бъдеще- и до 50 процента. Това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който каза, че засега няма дефицит на легла. Надявам се мерките, които се налагат за ограничаването на разпространението На заразата да свършат работа.  Апелът ми беше към всички болници, при условие, че пациентите се подобряват, те да бъдат изписвани за долечение в домашна обстановка, вместо да се налага да разкриваме нови легла, каза още той. Пасев обясни, че вариантът една от големите болници във Варна да бъде преобразувана само за лечение на коронавирус, не е удачен.

Стана ясно, че диагностично-консултативните центрове, както и частните медицински центрове, се включват в консултативните прегледи на хора със симптоми на коронавирус, само през почивните дни в ДКЦ в Градска болница  са  преминали над 100 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

Кирил Петков: Разговорите продължават, няколко депутати трябва да решат на кого са лоялни

Димитър

Протестиращи облепиха сградата на Министерството на енергетиката, не искат доставки от „Газпром“

Димитър

МБАЛ-Добрич подписа КТД на фона на стачки

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy