БЪЛГАРИЯ

Удължен е срокът за кандидатстване с проекти по програмата за селските райони

Кандидатстването за обновяване на селата се удължава до Коледа съобщават от министерството на земеделието. Срокът за проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е променен със заповед на заместник-министъра и се отнася за всичките 215 допустими общини.

Срокът за кандидатстване по четирите процедури от така наречените общински мерки по селската програма се удължава до 23 декември. Отсрочката е за всички процедури, по които в момента тече прием: за ремонт и оборудване на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност, за ремонт на улици и тротоари, за ремонт на общински пътища и за прокарване на водопровод и канализация.

От европейски пари по тези мерки могат да се възползват 215-те общини в България, обявени като селски.

С решение на Комитета по наблюдение на селската програма кандидатите могат да подават по две проектни предложения, като едното трябва задължително да е насочено към повишаване на енергийната ефективност на общинските сгради.

Източник: БНР

Подобни публикации

8116 са новите случаи на коронавирус, 100 са починалите

Димитър

Стартира втората фаза на имунизацията срещу Covid-19

Димитър

„Сиела Норма“ ще представи пред ЦИК електронните бюлетини

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy