БЪЛГАРИЯ

Удължен е срокът за кандидатстване с проекти по програмата за селските райони

Кандидатстването за обновяване на селата се удължава до Коледа съобщават от министерството на земеделието. Срокът за проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е променен със заповед на заместник-министъра и се отнася за всичките 215 допустими общини.

Срокът за кандидатстване по четирите процедури от така наречените общински мерки по селската програма се удължава до 23 декември. Отсрочката е за всички процедури, по които в момента тече прием: за ремонт и оборудване на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност, за ремонт на улици и тротоари, за ремонт на общински пътища и за прокарване на водопровод и канализация.

От европейски пари по тези мерки могат да се възползват 215-те общини в България, обявени като селски.

С решение на Комитета по наблюдение на селската програма кандидатите могат да подават по две проектни предложения, като едното трябва задължително да е насочено към повишаване на енергийната ефективност на общинските сгради.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министерството на енергетиката иска двама изпълнителни директори и 9 души борд в БЕХ

Димитър

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

Димитър

Удължават извънредната епидемична обстановка

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy