БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е готова да възобнови плановата дейност

Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е готова да възобнови плановата си дейност от понеделник, обяви директорът ѝ проф. Йовчо Йовчев.

„Готови сме по отношение възстановяването на тази дейност. В момента се приемат спешни случаи, така че няма някакви затруднения в тази посока.

Условието за планов прием, обявен от министъра на здравеопазването, е отрицателен тест за коронавирус, който ще се прави в лечебните заведения.

„Имаме достатъчно бързи тестове, антигенни, на разположение са. Ние и в момента го правим, така че промяна няма никаква“.

В болницата в Стара Загора ще продължат да работят три Covid отделения, които да приемат най-тежките случаи в продължаващата пандемия, обяви още проф. Йовчев.

„Ще останат три – едното, което е разширената Пулмология, и сградата на Инфекциозна клиника“.

В момента в здравното заведение се лекуват 40 души с диагноза за коронавирусна инфекция, допълни директорът на болницата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Търсят 195 кандидати за военна служба, сред които 50 гвардейци

Димитър

Близо 16 на сто положителни Covid тестове за последното денонощие

Димитър

Реакциите на политическите сили след изборите, очаква се изявление на Слави Трифонов

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy