БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е готова да възобнови плановата дейност

Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е готова да възобнови плановата си дейност от понеделник, обяви директорът ѝ проф. Йовчо Йовчев.

„Готови сме по отношение възстановяването на тази дейност. В момента се приемат спешни случаи, така че няма някакви затруднения в тази посока.

Условието за планов прием, обявен от министъра на здравеопазването, е отрицателен тест за коронавирус, който ще се прави в лечебните заведения.

„Имаме достатъчно бързи тестове, антигенни, на разположение са. Ние и в момента го правим, така че промяна няма никаква“.

В болницата в Стара Загора ще продължат да работят три Covid отделения, които да приемат най-тежките случаи в продължаващата пандемия, обяви още проф. Йовчев.

„Ще останат три – едното, което е разширената Пулмология, и сградата на Инфекциозна клиника“.

В момента в здравното заведение се лекуват 40 души с диагноза за коронавирусна инфекция, допълни директорът на болницата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Започва изплащането на декемврийските пенсии

Димитър

18,247 млрд. лева са заложени в актуализацията на бюджета на ДОО

Димитър

1701 са новите случаи на коронавирус, починали са шест души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy