БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Управляващи и опозиция с различни мнения за протестите в страната

Управляващи и опозиция изказаха в НС разнопосочни мнения за протестите в столицата и страната.

Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров заяви пред „Хоризонт“, че правителството проявява разбиране към протестиращите, но и че ще се търси баланс между искания и възможности:

„Проявяваме чуваемост, водим диалог, вчера се подобриха отношенията между министър-председателя и протестиращите, така че се надяваме в най-скоро време да имаме решение. В тази ситуация, българското правителство трябва да намери правилния подход, така че две неща да се случат – първо – гражданите и бизнесът да бъдат подкрепени и, второ, да не наливаме допълнително масло в огъня“.

Социалистът Румен Гечев коментира:

„Започваме да стигаме до един притеснителен извод. Гледам, че започнаха да си мислят таксиметрови шофьори, автобусни шофьори, от които услуги ние всички имаме нужда, че някаква свръхдържава трябва да компенсира всички и да ги издържа. А къде са парите на София? Ако някой в столична община е пипнал перото „Работни заплати“ от бюджета и ги е използвал за нещо друго, той да отиде да се предаде в най-близкото поделение на МВР, тъй като е нарушил закона“.

Според Александър Ненков от ГЕРБ протестиращите имат своите основания:

„Защото е нормално в една трудна икономическа ситуация всеки да е притеснен за своя бизнес, за своите работници, а на самите работници е естествено доходите да не им достигат предвид високата инфлация. Друг е въпросът дали има достатъчно добър диалог между премиера и превозвачи. Лошото е, че не виждам мислене в дългосрочен план, а мисля, че виждам действия, които са палиативни, за да може кабинетът да оцелее колкото е възможно“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правителството одобри Национален план за готовност при пандемия

Димитър

ДАНС проверява документи за строежа на българо-гръцката газова връзка

Димитър

Ще расте ли цената на яйцата у нас преди Великден?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy