СВЯТ

Урсула фон дер Лайен в Скопие: Изборът е ваш

Европейският съюз ще помогне на страните кандидатки за членство от Западните Балкани да удвоят брутния си вътрешен продукт през следващите 10 години.

Това заяви днес в Скопие председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в началото на обиколка в региона с цел да поощри Република Северна Македония, Албания, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора да не изпускат възможността да се присъединят към обединена Европа.

6 милиарда евро инвестиции им обеща Фон дер Лайен, както и частичен достъп до общия пазар при напредък в реформите и изпълнение на критериите. Към Скопие тя отправи няколко съвета, включително да изпълни ангажимента си да си промени конституцията, вписвайки в нея българите като държавотворен народ.

„Изборът е ваш“, каза Фон дер Лайен на пресконференция с премиера Димитър Ковачевски и изрази надежда всички партии в Република Северна Македония да работят за европейското бъдеще на страната си.

Източник: БНР

Подобни публикации

Русия настоя за незабавно прекратяване на насилието между израелци и палестинци

Димитър

Талибаните обещават да покажат лидерите си

Димитър

Украйна засилва мерките за сигурност преди първата годишнина на войната

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy